062322777 info@digitalk.ba

Web dizajn

Web dizajn je skup različitih vještina u izradi sajtova kao i u samom održavanju istih.

Različite oblasti web dizajna uključuju dizajn interfejsa preko autorskog koda ili open source koda (Drupal, WordPress, Joomla).

Proces kreiranja web sajta započinjemo sa konsultacijama sa partnerom. Na tom zajedničkom sastanku (Zoom meeting ili live meeting) dogovaramo sve dijelove sajta, grubo skiciramo izgled sajta.

Nakon prvog sastanka, razrađujemo izgled sajta korišteći se Adobe XD ili Figma alatom. Klijentu skiciramo sajt od početka do kraja kako bi trebao izgled. Nakon što klijent odobri pripremu prelazimo na kodiranje sajta i dodavanje sadržaja.

Prilikom Web dizajna obično koristimo WordPress kao CMS platformu. Praksa je pokazala da se korisnici tj. klijenti vrlo brzo snađu u WordPress-u prilikom popunjavanja ili izmjene sadržaja. Zbog toga nam je WordPress veoma drag i rado ga implementiramo krajnjim korisnicima.

Prijava na tražilice i SEO optimizacija

Nakon što smo dostavili klijentu sajt, uradimo ON-Page SEO optimizaciju, kreiramo dinamičnu mapu sajta i isti prijavljujemo na tražilice. Instaliramo dodatak poput Google Search Console kako bismo zajednički mogli pratiti i otklanjati potencijalne greške, pratiti korisnike koji dolaze na Vaš web sajt, kao i ključne riječi ili fraze koje koriste prilikom pretraživanja.

Sadržaj kao najbolji faktor Google rangiranja

Kada je u pitanju postizanje višeg ranga na Googleu, mnogi vlasnici websajtova bi željeli pratiti sve Google faktore rangiranja. Po našem mišljenju najvažniji faktor za bolje rangiranje Vaših web sajtova je visokokvalitetni sadržaj koji proizvodite. Kada kažemo visokokvalitetni sadržaj mislimo o tome da je sadržaj nov, jedinstven i Vaš autorski rad.  Google na voli kopiranje sadržaja ili sličnost sadržaja sa sadržajem Vaše konkurencije. Ukoliko radite kopiranje sadržaja, vrlo brzo možete upasti u zamku da vaš sajt Google sporije indeksira.

Možete li mi vi ponuditi usluge izrade sadržaja?

Naravno!

Nakon izrade sajta našim klijentima nudimo kompletnu uslugu kreiranja sadržaja. Od zanimljivih vizuala, do video animacija i kreiranja tekstova.

Naš moto je “Ispričajmo Vašu digitalnu priču”. Specijalizirani smo za kreiranje sadržaja koji korisnici traže od Vas, to je ono što nas razlikuje u odnosu na konkurenciju. Jer se trudimo da pišemo sadržaje koji će biti korisni Vašim posjetiteljima kako bismo od posjetitelja “napravili” Vaše nove kupce!