062322777 info@digitalk.ba

TOP 5 sajtova koji nude besplatne fotografije

Prilikom izrade web stranica fotografije su ključni dio svakog dizajna. Nekoliko visokokvalitetnih fotografija može drastično poboljšati izgled vaše web stranice. U nastavku dijelim listu od pet websajtova koje i sam koristim prilikom dizajniranja web stranice, aplikacije ili kreiranja postova za društvene medije.

Naravno prilikom preuzmanja ovih fotografija iste morate optimizovati na vašoj web stranici.

1. Unsplash

Unsplash je definitivno moja omiljena web strana sa besplatnim fotografijama. Na ovoj stranici postoji preko 200.000 fotografija koje možete preuzeti i koristiti čak i za komercijalnu upotrebu. Ne zaboravite reći hvala  autoru fotografije koju preuzimate, to je najmanje što možete učiniti.

2. Freepik

Freepik mjesečno unese više od 80.000 besplatnih resursa (vektora, PSD-ova, IKONA I FOTOGRAFIJA). Freepik je velika zajednica grafičkih dizajnera kao i saradnika.  je odličan izvor besplatnih vektora, PSD-ova, ikona i fotografija. Freepik nudi besplatno i premium članstvo, ukoliko se odlučite da potrošite 7.5€ mjesečno Freepik nagradit će vas sa preko 2 miliona premium vektora, više od 3 miliona premium fotografija.

3. FoodiesFeed

Tražite besplatne fotografije za vaš ili klijentov fast food ili restoran, FoodiesFeed je odlična stranica sa velikom bazom fotografija sa hranom. Sve fotografije sa ove stranice možete besplatno preuzeti pod  Creative Commons Zero licencom.

4. Pexels

Pexels za vas pretražuje i druge web stranice sa besplatnim fotografijama te iste nudi na besplatno preuzimanje. Sve fotografije možete koristiti u komercijalne i nekomercijalne svrhe. Budite kreativni i slobodni da editujete sve fotografije koje preuzmete na Pexels-u.

5. OpenPhoto

OpenPhoto je platforma na kojom možete razmjenjivati fotografije. Autori fotografija daju fotografije na korištenje pod Creative Commons. Kategorizacija na ovoj web platformi je  odlična, siguran sam da ćete za maksimalno dva klika doći do fotografije koju trebate.

 

Pročitaj još

Pin It on Pinterest

Share This