062322777 info@digitalk.ba

Meta, kompanija koja stoji iza Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, predstavila je svoj najnoviji dragulj, aplikaciju Threads, koja ima potencijal da promijeni igru na polju društvenih mreža. Ova platforma već je postigla nevjerovatan uspjeh u samo nekoliko dana od lansiranja, sa 100 miliona prijava, uključujući mnoge poznate brendove, poznate ličnosti, novinare i uticajne korisnike.

Threads je osvježenje u svijetu javnih razgovora

Threads je dočekan kao osvježenje u svijetu javnih razgovora, sličan prvom danu u školi gdje su pioniri brzo istraživali aplikaciju, ostavljajući svoje prve objave. Mnogi se pitaju hoće li Threads postati “ubica Twittera”. A već u četvrtak, Threads je postao najpopularnija besplatna aplikacija na Appleovom App Storeu, a istovremeno glavna tema na Twitteru.

Ova nova platforma predstavlja ozbiljnu prijetnju za Twitter, koji je već neko vrijeme na meti kritika zbog loše uprave i tehničkih problema. Threads je došao u pravom trenutku, kada su korisnici Twittera veoma nezadovoljni privremenim ograničenjima u prikazu sadržaja. Za Meta-u, Threads predstavlja još jedan korak u širenju svog uticaja i omogućuje im da prodaju oglase na novoj platformi.

Šta je Threads i šta je učinio za nas do sad?

Threads je revolucionarna aplikacija koja dolazi iz stvaralačke radionice Meta-e. Ona kombinuje najbolje elemente Twittera i Instagrama, nudeći korisnicima mogućnost da vode razgovore u stvarnom vremenu, dijeleći tekstualne objave, slike i videozapise. Osim toga, Threads ima prepoznatljivi Instagramov vizualni stil i jednostavno kretanje kroz aplikaciju. A najbolja stvar je što možete direktno dijeliti objave sa Threads-a na Instagram Stories.

Kako se prijaviti na Threads?

Prijavljivanje je jednostavno – koristite svoj Instagram nalog i zadržavate isto korisničko ime i lozinku. Možete čak uvesti listu profila koje pratite na Instagramu, kako biste brzo započeli s korištenjem aplikacije. Međutim, jednom kada se prijavite na Threads, otkrićete da je teško napustiti ovu zanimljivu platformu. Privremeno deaktiviranje profila je moguće, ali brisanje Threads profila zahtijeva brisanje cijelog Instagram naloga. To je zato što Threads ima zaštitu privatnosti i brine se o vašim podacima.

Threads je dostupan u više od 100 zemalja širom svijeta na iOS i Android platformama. Ova globalna prisutnost omogućava vam da se povežete s ljudima iz različitih kultura i jezika, gradeći mostove i otvarajući nove mogućnosti za komunikaciju.

Gdje je Threads dostupan?

Threads je dostupan u 100 zemalja i na više od 30 jezika putem Apple-ovog iOS-a i Androida, prema podacima kompanije.

Šta će Threads donijeti Meta kompaniji?

Za Meta-u, Threads bi mogao biti način za dobijanje dodatnog vremena angažovanosti od svoje ogromne postojeće baze korisnika.

Iako na platformi još uvijek nema oglasa, Threads bi na kraju mogao dopuniti osnovno oglašivačko poslovanje Meta-e. Poslovno oglašavanje Meta-e moglo bi dobiti poticaj nakon izazova s opštim padom na tržištu online oglašavanja i promjenama u Apple-ovoj praksi privatnosti aplikacija, iako, ako je suditi prema istoriji Twittera, taj format vjerovatno neće privući toliko oglašivačkih dolara kao Meta-ine druge platforme.

Međutim, za Zuckerberga, prava motivacija može biti pokušaj da nadmaši svog rivala Muska, s kojim je u posljednjim sedmicama planirao boriti se u kavezu. Možda je još bolje pobijediti u bitci društvenih mreža.

Hoće li Threads postati “ubica Twittera” ?

Ovo je pitanje koje mnogi postavljaju, a razlozi su jasni. Meta ima impresivnu bazu od preko 2 milijarde aktivnih korisnika na Instagramu, što je ogroman potencijal za rast Threads-a. S druge strane, Twitter se suočava s problemima i nezadovoljstvom korisnika. Naš cilj je da stvorimo prostor za javne razgovore na kojem će se okupiti više od 1 milijarde ljudi, pružajući im izvanredno iskustvo i jednostavnu interakciju. Nismo željeli da samo kopiramo Twitter, već smo htjeli stvoriti nešto novo i bolje.

Ovo je tek početak za Threads. Iako smo već postigli uspjeh, svjesni smo da ima još mnogo toga za razvijanje. Planiramo dodati nove funkcionalnosti poput heštegova, napredne pretrage, praćenja samo naloga koje volite i direktnih poruka. Naš cilj je da Threads postane jednostavan, ali moćan alat za komunikaciju.

Pridružite nam se na Threads-u i budite dio nove ere društvenih mreža.