062322777 info@digitalk.ba

Online prodavnice kao najveći “dobitnici” pandemije COVID-19

Pandemija koronavirusa je usporila svijet, ljudi su zatvoreni u svojim domovima. COVID-19 je promijenio stil života na koji smo do sada navikli!

Zatvorene prodavnice i kućna izolacija rezultirale su rapidno povećanim interesom za online kupovinu. Stručnjaci predviđaju da bi online prodavnice mogle postati pobjednici ove situacije jer pružaju usluge i robu bez potrebe da dođe do fizičkog kontakta sa kupcima.

Iznenadna pojava virusa COVID-19 u Evropskim zemljam, ali u i Bosni i Hercegovini iznenadila je sve. Očekivali smo dolazak korona virusa u BiH ali nismo pretpostavili da će donijeti tako velike promjene, posebno za vlasnike malih biznisa.

Rast oboljelih i umrlih dokaz su ozbiljnosti situacije, korona virus je većinu biznisa dočekao nespremno, mnogi bilježe pad poslovanja, dok će pojedini biznisi osjetiti posljedice u mjesecima koji su pred nama.

Rad od kuče sa sobom nosi i potrebu za opremom koju su određene kompanije morale osigurati svojim uposlenicima, što je pri samom startu bio veliki trošak. Nakon rješenja tehničkih stvari, kompanije koje nemaju razvijen kanal distribucije mogle bi spas pronaći u online poslovanju, u prezentaciji svojih proizvoda i usluge.

U kratkom roku mogli bi se uzdignuti određeni pružaoci usluga online kupovine, dostave hrane kao i osnovnih životnih namirnica, a kada se situacija napokon poboljša kupci će biti već naviknuti na kupovinu online u čemu vidim prednost svih onih koji se odluče u ovom periodu da pokrenu ili optimiziraju postojeći web shop.

Izgradimo zajedno vaš online shop

Velike kompanije prate trendove i idu u korak sa vremenom, ulažu u moderne načine poslovanja, nažalost mnoge manje kompanije dolaskom COVID-19 uvidjele su potrebu da svoje poslovanje usmjere na online prodaju. Već danas se isplati uložiti u web shop jer ćete biti korak ispred konkurencije i zauzeti vaše mjesto na tržištu, oni koji uđu u ovu priču poslije vas bit će im mnogo teže nego vama.

Zašto trebate web shop ?

  • Nema troškova plaćanja zakupa prostora
  • Nema troškova opremanja
  • Nema troškova prostora (struja, voda…)
  • Nema potrebe za zapošljavanjem većeg broja radnika
  • Ne postoji radno vrijeme
  • Nema ograničenja u broju artikala

Pin It on Pinterest

Share This