062322777 info@digitalk.ba

Novi Meta update mogao bi ugušiti male biznise🫢

Ne bih da mračim, ali izgleda da ulazimo u eru u kojoj će organski doseg biti misaona imenica za male biznise. Sa novim Meta Verified dodacima bojim se da će mali biznis vrlo brzo osjetiti o čemu zapravo pričam u ovom blog postu.

O čemu se radi?

Meta Verified se proširuje kako bi uključio dodatne pogodnosti kao što su linkovi na Reelsu, mjesto za “istaknute račune” i napredne opcije.
Imate pravo da birate nivoe od 15USD mjesečno, pa čak i do 350 USD mjesečno

Meta strategija u posljednje vrijeme svodi se na to da ubiju organski reach i natjeraju te da kupiš plavu kvakicu.

Ako vodite biznis profil ova promjena vas definitivno neće zaobići. Novi i skuplji paketi učinit će da se vaš biznis pojavljuje korisnicima koji vas ne prate u odnosu na obične profile.

Izmjena će zahvatiti biznis i kreator profile, vrijeme organskog reacha odlazi u zaborav i ulazimo u eru pay for play.

Ukratko, ako želite više pregleda, više pratitelja, da tvoj biznis raste na Meta platformama, morate investirati u ove pakete.

Kao što možete vidjeti u ovom pregledu, od sada ćete imati četiri skuplje opcije za svoju kompaniju sa nizom podatnih pogodnosti za svaku kategoriju. 

Meta nudi alternativne, jeftinije cijene kao “uvodnu ponudu” za nove pretplatnike (ili putem popusta od 20% za brendove koji jednom verificiraju svoje Facebook i IG profile) . Ali nakon godinu dana zapravo ćete plaćati prekriženi iznos za pojedinačni profil.

Svi Meta Verified paketi uključuju potvrđenu značku za vaš profil, kao i poboljšanju podršku, ali sada postoje i drugi elementi, ovisno koliko plaćate.

  • Poboljšani profil – uključuje više opcija poslovnih veza (između 3 i 8, ovisno o tome koju opciju odaberete) i vizualne elemente za vaše veze
  • Optimizacija pretraživanja – neka se vaš profil pojavi “na ili blizu vrha rezultata pretraživanja”
  • Istaknuti račun – Neka vaša kompanija bude prikazana u namjenskim poslovnim jedinicama za prikaz “Meta Verified” na Facebooku i IG-u
  • Linkovi u reelsovima – Dobit ćete 2 do 6 linkova u reelsovima mjesečno, ovisno o vašoj cijeni
  • Zaštita od lažnog predstavljanja zaposlenika – što uključuje oznake za potvrdu za odabrane zaposlenike
  • Prilagođeni chatovi za razmjenu poruka – namjenske palete boja za chatove vaših kupaca
  • Pregled računa – pretplatnici najviše razine dobit će pristup “polugodišnjim” pregledima profila od Meta stručnjaka kako bi poboljšali vašu strategiju sadržaja

Vrijede li ovi paketi i trebaš li razmisliti o trošenju 500 USD mjesečno da dobiješ cijeli paket Meta Business dodataka? Ostavljam ti da razmisliš.

Ono što ti sigurno obećavam da ćemo se zajednički kroz ovaj newsletter boriti za organski doseg tvog biznisa, dobit ćeš smjernice kako da optimizuješ web stranicu, pišeš bolje postove i generišeš nove kupce za svoj biznis.

Ovdje možete saznati više o Meta Verified za kompanije. 

 

Pin It on Pinterest

Share This