062322777 info@digitalk.ba

Želiš dobiti više recenzija za svoj biznis? Evo i kako da to dobiješ potpuno besplatno

Marketing od usta do usta je najbolji način da dođeš do novih kupaca svog proizvoda ili usluge. Recenzije biznisa na društvenim mrežama ali i na Google My Business platformi su recimo digitalni odgovor za ovaj dio marketinga.

Ovaj post je nastao kao pomoć malim preduzetnicima koji su na početku karijere, ali i za vas koji imate dugo biznis, ali niste mnogo istraživali načine za dobijanje recenzija u digitalnom obliku. Pomoći će vam da povećate recencije, a veći broj recenzija znači bolje povjerenje u brend, bolje povjerenje dovodi vam klijente koji žele vaš proizvod ili uslugu, ali još uvijek istražuju kome pokloniti povjerenje.

Važnost recenzija

Početkom ove godine ostvario sam saradnju sa jednim Udruženjem. Uposlenice ovog Udruženja tražile su agenciju ili pojedinca koji bi ih mogao malo bolje obučiti za digitalni marketing kako bi poboljšali svoj online uticaj i vidljivost. U selekciji agencija presudila je samo jedna recenzija osobe koja je zadovoljna našom agencijom. Kćerka naše klijentice i njena kćerka idu zajedno u istu školu, ove mame se dobro znaju. Komentar koji je presudio glasi: “Ako je ona zadovoljna uslugom, vjerujem da ćemo i mi”.

Pored povećanja povjerenja recenzije vašu kompaniju bolje rangiraju na predraživačima, jer Google i drugi pretraživači daju prednost biznisima sa većim brojem recenzija, posebno onima koji imaju visoke ocjene. Omogućavaju vam da dobijete povratne informacije direktno od klijenata ili pacijenata, što je prilika da uočite prednosti, ali i slabosti koje možete ispraviti u budučnosti.

Kako dobiti više recenzija?

Ako pričamo o Googleu, najbolji način za dobijanje recenzija jeste da:

  • idi na svoj Google My Business račun,
  • klikni na recenzije,
  • zatim klikni na “dobij više recenzija” ili “get more reviews”

Nakon što klikneš na “get more reviews”, otvorit će se prozor sa linkom. Link kopiraš i šalješ svima u digitalnom obliku. Naš je: https://g.page/r/Cc0bwuxXck7SEAE/review

Kako od linka do recenzija napraviti QR kod za print?

Kada si dobio/la link do tvog biznisa na Googleu, od istog možeš napraviti QR kod. On će ti omogućiti da korisnici samo skeniraju isti i direktno se prebace do linka ka tvom biznisu. Dakle izbjeći ćeš nepotrebnu komunikaciju u smislu objašnjavanja klijentu kako da ostavi recenziju. Uštedit ćeš vrijeme, a klijenti će lako i jednostavno moći da ocijene tvoj proizvod ili uslugu.

Slijedi ove korake i napravi QR kod lako, besplatno i jednostavno:

  • Posjeti web sajt: https://www.the-qrcode-generator.com/
  • Klikni na URL
  • Unesi link do Google recenzija
  • Snimi ga kao SVG
  • Pošalji dizajneru ili štampariji da ti napravi isti u printanoj verziji

 

Sviđa ti se ovaj post? Pošalji ga preduzetniku ili preduzetnici koji se muče sa dobijanjem recenzija za svoj biznis. 

Tražiš agenciju za digitalni marketing ?

Ukoliko si u potrazi za digitalnom agencijom koja će pratiti rast i razvoj tvog biznisa, savjetovati te i uštedjeti ti vrijeme za marketing, na pravom si mjestu.

Naši klijenti se mogu u potpunosti posvetiti razvoju novih proizvoda, fokusiranju na nove klijente/kupce, dok mi radimo autentičan sadržaj koji ih ističe u odnosu na konkurenciju, stvara lojalnost među njihovom zajednicom i čini da njihov brend bilježi pozitivan rast.

Novo

Marketing konsultacije 1na 1

U svijetu digitalnog marketinga postoji ogroman broj alata, i često je teško prepoznati koji je najbolji za vaš biznis. Kroz ovaj proces ćemo vas voditi do pravog rješenja koje će vam pomoći da unaprijedite svoje poslovanje i postignete uspjeh.

Pročitaj još

Pin It on Pinterest

Share This