062322777 info@digitalk.ba

Ako ne privlačite dovoljno kupaca ili ste jednostavno umorni od svakodnevnog planiranja postova za vlastitu promociju, zašto ne angažovati agenciju za digitalni marketing? Agencija za digitalni marketing će s jednog mjesta upravljati svim vašim online marketinškim potrebama, što znači da sve svoje napore možete usmjeriti na vođenje i razvoj Vašeg poslovanja. I to je samo jedan od razloga zašto angažovati agenciju za digitalni marketing.

Sve što trebate znati o agencijama za digitalni marketing

Pokretanje posla je poput trčanja maratona — morate imati izdržljivosti za to i paziti da stalno idete korak dalje. Zato angažovati prave agencije za digitalni marketing može biti najbolja odluka koju ćete ikada donijeti za svoje poslovanje.

Agencija za digitalni marketing je B2B usluga koja nudi niz marketinških usluga. Neke su agencije specijalizirane za jedno ili dva područja marketinga, a druge su agencije dovoljno velike da se nose s bilo kojim marketinškim zadatkom koji im možete postaviti. Neke usluge digitalnog marketinga mogu uključivati:

 • Dizajn i razvoj web stranica
 • Marketing društvenih medija
 • Marketing na tražilicama (SEM) i optimizacija tražilica (SEO)
 • E-mail marketing
 • Plaćanje po kliku (PPC) oglašavanje
 • Stvaranje sadržaja

Ako se pitate koje su prednosti korištenja agencije za digitalni marketing, važno je prvo si postaviti nekoliko pitanja. Imate li zaista vremena pored vlastitog posla baviti se plaćanjem po kliku, SEO-om, optimizacijom stopa konverzije ili kreiranjem sadržaja za Vaše web stranice i društvene mreže?

Ako zaista imate vremena za sve ove stvari, onda ovaj post definitivno nije za Vas i želimo Vam svu sreću u građenju Vašeg biznisa online.

Agencija za digitalni marketing pomoći će vam da proširite svoje poslovanje na internetu

Ako je pandemija naučila poduzetnike jednoj stvari, to je da se kompanije koje ne digitaliziraju mogu boriti ili biti zaostale. To je tako jasno i jednostavno. Ali ako je vaše poslovanje do ove tačke uglavnom bilo izvan mreže, izgradnja vaše prisutnosti na mreži zahtijevat će veliko ulaganje vremena unaprijed. Možda ćete morati izraditi i pokrenuti web stranicu, početi prikazivati ​​oglase na društvenim medijima, slati biltene svojim pretplatnicima i popis se nastavlja. Agencija za digitalni marketing može vam skinuti sav ovaj užurbani posao kako biste se mogli usredotočiti na ono što radite najbolje.

Agencija za digitalni marketing dovest će vam više kupaca

Kada sami radite oglašavanje s plaćanjem po kliku na platformama kao što su Facebook, Google ili Instagram, morate platiti samo oglasni prostor. Ali s agencijom za digitalni marketing također im plaćate da vaši oglasi izgledaju bolje i dosegnu više potencijalnih kupaca.

Možda mislite da je to trošak, ali to je zapravo investicija. Ako angažujete izvrsnu agenciju za digitalni marketing (u nastavku ćemo vam pokazati kako to učiniti), oni će se pobrinuti da vaši oglasi budu ravnopravni ili čak generirati pozitivan povrat ulaganja u oglase.

Angažovanje agencije za digitalni marketing omogućuje vam da se usredotočite na ono što radite najbolje

Vi ste stručnjak u svojoj industriji, ali ne i u digitalnom marketingu. A ako mislite da digitalni marketing možete jednostavno naučiti sa strane, razmislite o ovome. Da bismo postali dobri u nečemu, moramo isprobavati nove stvari i konstantno primjenjivati ​​ono što smo naučili. Imate li doista želju i brzinu naučiti svu teoriju, izvoditi eksperimente i isprobati sve napredne dostupne alate? Kada ćete odvojiti vrijeme izvan vođenja posla? Zbog toga morate angažovati agenciju za digitalni marketing koja već zna kako postići najbolje rezultate.

Agencije za digitalni marketing imaju pristup resursima koje vi možda nemate

Dok ste još u ranim fazama i pokušavate razviti svoje poslovanje, možda nemate proračun za zapošljavanje digitalnog marketinškog stručnjaka na puno radno vrijeme, ali si možete priuštiti agenciju za digitalni marketing. Naravno da će vas to koštati, ali mnogi ljudi ne shvaćaju koliko mogu uštedjeti ako ne moraju plaćati sve resurse kojima agencije imaju pristup.

Evo samo nekoliko izvora o kojima govorim:

 • Alati za istraživanje sadržaja
 • SEO optimizatori
 • Provjera gramatike/plagijata
 • Alati za automatizaciju
 • Alati za dizajn i potrebna znanja da Vaš brend prezentuju na najbolji mogući način
 • Edukativni tečajevi
 • Alati za razvoj web stranica, tehnologija i dodaci

 

Možete biti mirni znajući da sve rade profesionalci

Čak i ako zaposlite neiskusnog zaposlenika, svejedno ćete ga morati obučiti, što će se također dodati.

Ali kada angažujete agenciju za digitalni marketing, ne morate se brinuti o regrutiranju pravih talenata jer agencije već zapošljavaju skup visoko kvalificiranih igrača. To vam štedi i vrijeme i novac koji možete ponovno uložiti u povećanje marketinških napora.

Možete dobiti nove ideje

U digitalnom marketingu važno je napomenuti da neće sve stvari funkcionisati za vas. Neki mogu ponuditi razočaravajuće rezultate, dok drugi mogu biti vrlo korisni.

Dobra agencija dat će vam sjajne ideje o tehnikama koje će vam dati rezultate. Pružit će vam novu perspektivu nekim stvarima koje je vaš tim već radio. Agencija za digitalni marketing će procijeniti vaše marketinške napore i stvorene nove ideje na temelju gledišta potrošača.

Na primjer, kada je riječ o  marketingu na društvenim mrežama , agencija za digitalni marketing pomoći će vam da saznate gdje je vaša ciljana publika uglavnom dostupna. Oni će odrediti koji im se sadržaj najviše sviđa te kako će ga dijeliti i konzumirati. To će vam pomoći da pojednostavite svoje kampanje na društvenim mrežama.

Uživajte u moći pripovijedanja

Vaš interni marketinški tim neumorno radi na promoviranju vaših proizvoda i usluga. To vam pomaže da znate šta poboljšati, a šta ukloniti kako bi proizvod bio što privlačniji i održiviji.

Dok se sve to događa, vaša agencija za digitalni marketing zauzeta je definisanjem i širenjem poruke vašeg brenda na različitim kanalima i platformama. Oni pomažu stvoriti pozitivan PR o vašim proizvodima i uslugama. To doprinosi poboljšanju vaše vidljivosti i imidža.